Khamis, 10 April 2014

kek batik

            RESEPI KEK BATIK MUDAH & CEPAT                          

jom semak resepi


  • Milo ( 1 cawan)

    1. Serbuk koko 3 sudu makan
    2. Buttercup 250g
    3. Telur 2 biji
    4. Biskut marie ( 1 bungkus ) 298g
    5. Susu pekat manis 1/2 tin
    6. Air putih 1/2 cawan

    Cara Menyediakannya:

    - Ambil periuk,masukkan kesemua bahan diatas kecuali biskut marie dan buttercup. Gaulkan semua sehingga sebati
    -Hidupkan api dapur. Masak dengan api perlahan sehingga masak (kena sering godak/kacau) untuk elak hangus.
    -Masukkan buttercup hingga cair.

    -Padamkan api. Susun biskut marie dalam mangkuk (aku guna tuppaware) alaskan plastik, nanti senang nak tanggalkan.
    -Selang seli masukkan cairan coklat dengan biskut. Tekan dengan sudu, supaya hasilnya padat seperti gambar diatas.

    -Apabila sejuk masukkan dalam peti ais. Selamat mencuba.
    nyam nyam....hehehhe..

    Tiada ulasan:

    Catat Ulasan